Regatta 2014 Kuhmoisiin

Kokoontumisajo 5. -6.7. 2014 Kuhmoisiin

 

Sateinen ja kylmä kesäkuu on vaihtunut heinäkuuksi ja Meteorologit lupailevat regatta viikonlopulle aurinkoista ja lämmintä keliä. Perjantai-iltana venekerholaisia alkaa kokoontumaan Kelventeen pohjoispäähän sankoin joukoin valmiiksi aamulla starttaavaa kokoontumisajoa varten. Kaikki näyttää lupaavalta, matkaan lähteviä on ennätysmäärä 20 alusta ja Kuhmoisissa odottamassa 8 venekuntaa.

Lauantai aamuna sää suosii venekerholaisia auringonpaisteella KommodoriAsko lähtee johdattamaan Tukkipohjasta klo 10 kavalkaadia kohti Kuhmoista. Veneitä liittyy vielä mukaan Hieta- ja Tupasaaresta, kaikki osallistujat ovat asemissaan ja letka on pidempi kuin kokoontumisajoissa koskaan historiansa aikana. Giro II johdattaa kulketta Virmailan pohjoispuolelta Linnasaaren ohi kohti Lehtisiä ja sieltä Rekisalon itäpuolitse kohti Kuhmoisten satamaa.

Järjestelyistä täyty nostaa iso lapanen Silvosen Karille ja Kuhmoisten satamalle. Satamassa meitä on vastassa vastaanottokomitea veneineen ja jokainen alus ohjattaan ilman mitään hässäkkää omille paikoille laitureihin ja rantapenkoille.

Seuraava ohjelmanumero on lounas Ravintola Saharannassa, missä kokit ovat loihtineet meille maistuvat eväät. Tarjolla on erittäin maukasta mureketta lisukkeineen, jälkiruokineen ja kahveineen. Kirjanpidon mukaan syöjiä on kaikkiaan 71 kerholaista.

Johtokunta kokoontuu pikaisesti ruokailun jälkeen tekemään viisaita päätöksiä Hinttolan olympialaisia varten ja muut viettävät vapaata aikaa tutustuen Kuhmoisten kauppoihin, kirppiksiin ja terasseihin, osa uida puljaten ja kuka mitenkin. Rantasaunan löylyistä pääsee nautiskelemaan ensin naiset ja miesten vuoro on sitten vähän myöhemmin. Saunassa tunnetusti vierähtää hyvässä seurassa tunti jos toinenkin rupatellen saunanlauteilla ja välillä järvessä käyden.

Ilta jatkuu hyvässä meiningissä pienissä seurueissa veneiden kansilla iltaa istuen ja nauttien tyynestä kauniista kesäillasta. Myöhemmin illalla saharannan terassilla esiintyy Daddy’s blues niminen pumppu. Tanssia, hulvattomia juttuja ja naurua riitti pitkälle aamun pikku tunneille asti.

Sunnuntai aamu valkenee aurinkoisena ja vielä lauantaitakin lämpimämpänä. Ranta alkaa pikku hiljaa tyhjenemään kun yksi toisensa jälkeen irrottelee köydet ja palaavat omiin askareisiinsa.

Kiitos kaikille osallistujille, jäädään odottamaan seuraavia yhteisiä rientoja.

 

Ville/Rapaluoto