Satamat ja talvisäilytys

niemen_satama

 

 

Osoite

Kipparikuja 1

15240 Lahti

 

Sijainti

P: 61°00,7’ I: 25°38,9’

 

Lahden venekerhon kotisatamana toimii Niemen satama.  Se sijaitsee Vesijärven sataman ja Lahden Polttimon pohjoispuolella. Satamasta löytyy 2 ravintolaa, polttoaineen myyntipiste, seka- ja ongelmajätepiste, pilssivesien ja septitankkien imutyhjennys, juomavesi sekä laiturisähkö. Veneille on 2 laskuluiskaa ja telakointialue sekä trailereiden ja venepukkien säilytysalue. Satamassa on virkavene- ja kalastajien laituri sekä koirien uimapaikka. Läheisyydessä, laitureiden päässä on Suomen melontamuseo. Niemen venesatamassa on 540 paikkaa moottori- ja purjeveneille sekä 131 paikkaa soutuveneille. Venepaikkojen vuokrauksesta vastaa Lahden kaupunki ja satamatoiminnoista satamapäällikkö Päivi Hämäläinen.

DSC_0142

Lahden venekerho järjestää keväisin sekä syksyisin satama-alueella yhteisnostotapahtumat. Paikalla on Tonttilan iso nosturi. Yhteyshenkilönä toimii Lahden venekerhon satamakapteeni Jorma Mälkiä.

2014_12_137094IMG_EOS 60D

Nostot ja laskut on hinnoiteltu veneen painon mukaan. Hinnasto aukeaa painamalla tästä.

 

Veneen nostoon on budjetoitu aikaa noin 15 min. Valmistelethan kaiken valmiiksi ennen kuin vuorosi koittaa ja varaat tarvittaessa omia apumiehiä avustamaan nostossa. Jokainen tunti minkä nosturi satamassa viettää maksaa aikaa ja rahaa. Veneiden nostopäivänä paikalla ovat katsastajat sekä Lahden Palokalusto huoltamassa sammuttimia. Lasku- ja nostopäivinä rannasta löytyy myös LVK:n kioski, josta voi ostaa kahvia ja pientä syömistä.

Terveisin Satamakapteeni

-Jopi