Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA 2021 

Yhdistyksen sääntöjen mukaan toiminnan tarkoitus on ”veneilijöiden yhteistoiminnan kehittäminen veneiden nostojen ja laskujen, retkien, matkapurjehduksen, kilpailujen ja illanviettojen avulla, veneilyn turvallisuuden parantaminen koulutuksen ja muiden veneilyjärjestöjen kanssa harjoitettavan yhteistyön avulla, Kymijoen vesistön tilan ja rantojen rakentamisen seuraaminen ja vaikuttaminen niin, että vesistön virkistyskäyttö turvataan sekä hyvän merimiestavan ylläpitäminen jäsentensä keskuudessa.”

Toimintakausi rakentuu vakiintuneiden tapahtumien ja toimintojen ympärille. Tammikuussa järjestettävä vuosijuhla joudutaan valitettavasti perumaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Vuosijuhlan lisäksi LVK:n päätapahtumiin luetaan kokoontumisajot ja kesäkisat.

Tukikohdassa viimeistellään uuden saunalautan rakennustyöt. Suunnitelmissa on venepaikkojen lisäys rantaan laiturista pohjoiseen. Lisäksi suoritetaan niityn raivausta, metsän harvennusta, puutalkoita sekä tukikohdan kunnostusta ja ylläpitoa vuokrasopimuksen mukaisesti.

Toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa otetaan huomioon eri ikäisten jäsenien tarpeet. Yhteiskäyttöön hankitaan harkitusti erilaisia pelejä ja välineitä.

Kerhon jäsenlehti Purtilo julkaistaan kerran vuodessa. Tiedottaminen tapahtuu Facebook- ja nettisivujen välityksellä sekä sähköpostitse. Hyvin hoidettu tiedotus palvelee koko jäsenistöä ja auttaa jäsenhankinnassa.

Varainhankinta ja talous

Kerhon talous on jäsenmaksujen, tukikohtamaksujen, tapahtumien ja veneiden nostoista ja laskuista kertyvien tulojen varassa. Lahden venekerho on velaton.

Kerhon tapahtumissa järjestetään arpajaisia ja pidetään kanttiinia. Investointimaksun 2015-2016 maksaneet on vapautettu Haapasaaren tukikohtamaksusta vuoteen 2021 saakka.

Hallinto

Kerhon nykyiset säännöt otettiin käyttöön Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksyttyä ne 12.1. 2017. Seuran hallituksena toimii johtokunta, joka kokoontuu vuoden aikana 9 – 11 kertaa. Johtokunnan kokouksien lisäksi järjestetään kaksi seuran päätösvaltaa käyttävää kokousta. Kevätkokous, jossa päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä ja syyskokous, jossa vahvistetaan tulo- ja menoarvio sekä toimintasuunnitelma. Syyskokous toimii vaalikokouksena valiten kerhon johtokunnan ja puheenjohtajan seuraavalle kaudelle. Lisäksi vuosikokouksissa päätetään muut sääntömääräiset asiat. Kutsut kokouksiin lähetetään ensisijaisesti sähköisesti. Niille jäsenille, jotka eivät ole ilmoittaneet sähköpostiosoitettaan, kutsut lähetetään postitse. Lehti-ilmoituksia ei nykyisten sääntöjen mukaan tarvita.

Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri noudattaa vakiintunutta kaavaa. Tapahtumille asetetaan vastuuhenkilöt, jotka kokoavat toimintatiimit avukseen. Tiimeihin kutsutaan mukaan myös johtokunnan ulkopuolisia jäseniä. Tapahtumakalenteria päivitetään seuran kotisivuilla ja tapahtumia mainostetaan julkisella Facebook sivulla sekä LVK:n Facebook-ryhmässä.

Vuosijuhla/risteily peruttu koronatilanteen vuoksi
Venemessut  peruttu koronatilanteen vuoksi
Talvipäivä Haapasaaressa peruttu koronatilanteen vuoksi
Kevätkokous 27.3.
Veneiden lasku 8.5.
Talkoot Haapasaaressa 22.5.
Kesäkauden avajaiset 29.5.
Juhannus 25.-26.6.
Kokoontumisajot 3.7.
LVK:n kesäkisat 7.8.
Venetsialaiset Haapasaaressa 28.8.
Talkoot Haapasaaressa 25.9.
Veneiden nosto 2.10.
Syyskokous 20.11.