Tukikohta (Haapasaari)

päärakennus

torppa

Haapasaari sijaitsee eteläisellä Päijänteellä, Päijänteen kansallispuistossa (P:61.32,0 I:25.49,9′), Kelventeen kaakkoispuolella. Saaressa sijaitsee viimeinen Etelä-Päijänteellä säilynyt kalastajatila. Lahden venekerho on vuokrannut pihapiirin pitkäaikaisella sopimuksella Metsähallitukselta.

aitta

Pihapiirissä on 1800-luvun lopulta oleva päärakennus, aitta, sauna sekä ulkorakennus. Rakennukset ovat museoviraston suojelemia. 

Kesällä 2007 kalastajatilasta valmistui rakennetun kulttuuriympäristön selvitys. Samana kesänä WWF:n talkoolaiset siistivät tilan ympäristöä. Vapaaehtoiset raivasivat metsittyneitä laitumia ja pistivat alueelta sinne kuulumattomia moderneja puutarhakasveja.

Kesäisin pihapiiriä pitävät siistinä lampaat. Pihapiiristä on aidattu sen verran että lampaat eivät ole päässeet sotkemaan rantaa eikä nuotiopaikkoja.

onnelaHaapasaaren ponttoonisauna (Onnela) on tarjonnut kerholaisille makoisat löylyt jo vuosien ajan.

Kesäviikonloppuisin laituri alkaa täyttymään jo hyvissä ajoin. Parhaimpina viikonloppuina laiturissa on ollut kolmisenkymmentä venekuntaa.

Toivotamme siis kaikki tervetulleeksi tutustumaan tukikohtaan ja nauttimaan mukavasta seurasta upeassa ja kultturihistoriallisesti arvokkaassa miljöössä.

Haapasaaren yleiset ohjeet löydät täältä


lähestyminen HaapasaariKelventeen suunnasta voi lähestyä Haapasaarta ongelmitta nuolen osoittamasta suunnasta. Vesialueella ei ole mitään erityistä huomioitavaa. 

Pulkkilanharjulta päin tultaessa, viimeisen pohjoisviitan jälkeen, suunnataan keskelle Haapasaaren ja Petäjäsaarien välikköä. Huomioitava karttaan punaisilla ympyröillä merkityt kivet. Jälkimmäisen ympyrän kohdalla oikealle jää isompi kalliosaareke. Ajolinja pidettävä keskilinjan oikealla puolella lähempänä kalliosaareketta.

poijukartta

Lisätietoja Tukikohtaisäntä

Kimmo Kokkonen