Uutiset 2014

Uutiset

Kesät 2014

  • Talkoot ja venetsialaiset
VielLä on kesLäLä jLäljellLä! Ei nyt viikonloppuna vaan seuraavana 22.-24.8. talkoillaan Haapiksessa. Luvassa on puuhommia, tulisijojen korjausta ja isomman tuvan siivousta. Seuraavana viikonloppuna eli 30.8 lauantaina venekesLän Grande Finalea vietetLäLän venetsialaisten merkeissLä ja New Startia eli syksyn venekauden avausta juhlistetaan ankaralla karaooken mylvinnLällLä!! Ennen oli laivat puuta ja miehet rautaa,pam-pam-Pamela! Tuu mukaan molempiin-koko veneellLä!! 
  • Kokoontumisajo Kuhmoisiin 5.6.2014
Lähtö Tukkipohjasta lauantaina 5.6. klo 10 kommodorin johdolla (Giro II) kohti Kuhmoista. Arvioitu saapuminen Kuhmoisiin noin klo 12. 
Rantautuminen ohjatusti osotettuihin paikkoihin. Vastaanottamassa Kari Silvonen
Ruokailu ravintola Saharannassa noin klo 13.
Naisten sauna klo 15.
Miesten sauna klo 17.
Saharannassa esiintyy lauantaina Daddy’s Blues niminen orkesteri.
  • LRC eli avomerilaivurin radiokurssi 22.3. klo 10:00-17:00
Lauantaina 22.3. klo 10:00-17:00 pidetään avomerilaivurin radiokurssi eli LRC-(Long Range Certificate) -kurssi ja siihen liittyvä tutkinto kerhon tiloissa Radiomäellä. Kurssin opettaja on Ari Caselius Viestintävirastosta. LRC-kurssi on jatkoa Meri-VHF-(SRC) kurssille ja tutkinto edellyttää joko alle kahden vuoden kuluessa suoritettua SRC-tutkintoa tai mikäli tälläista tutkintoa ei ole, myös Meri-VHF -asiat kysytään tutkinnossa.
Kurssimaksu on 25e, jolla katetaan Etelä-Suomen Sanomiin tulevan ilmoituksen kustannukset. Kurssin edellytyksenä on kymmenen hengen osallistuminen, ilmoittautuneita on tällä hetkellä yhdeksän.
Kurssille voi ilmoittautua joko sähköpostilla koulutus(at)oh3ac.fi tai Jari, OH2BU; puh. 0400-503221. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse Viestintäviraston laatima LRC-opas, jota ei ole yleisessä jaossa. Lisää tietoa kurssista löytyy osoitteeesta www.oh3ac.fi/ra-kurssi.html
Terveisin Jari Jussila, OH2BU
  • Uusi vuosi vaihtui veneillen
Kirjoittaja Ville Haarala

Tapasimme joulun alla ja ajatus veneilystä uutena vuotena alkoi houkuttaa. Vesijärvi oli ollut jo jääkannen peittämänä jonkin aikaa. Leutojen kelien ja m/s Rapaluodon Tapaninpäivän jäänmurtoajelu Enonsaareen mahdollisti ajatuksemme.
Tapanina jään paksuus oli 8-10cm. Tarmon tavoin Rapaluoto lähti koitokseen, kuusi henkinen miehistö kyydissään. Jännitystä oli jakamassa uteliaat lenkkeilijät, jotka innokkaina kaivoivat kamerakännyköitä taskuistaan.
Rapaluodon avittamana satama-allas saatiin aukeamaan, jolloin niittirunkoiset m/s Kymi IV ja m/s Allikin pääsivät turvallisesti matkaan.
Tiistai aamuna 31.12 pääsi retkikunta matkaan. Laivat oli lastattu jätkänkynttilöillä, kuohuvalla, kisagrillillä, ilotulituksilla, lämpimillä vaatteilla ja ennen kokemattomalla fiiliksellä. Matkalla oli huvittavia hetkiä kun ikkunoista näkyi laskettelevia ihmisiä Messilän rinteillä.
Saaressa olo tuntui tutulta ja turvalliselta. Lapset hilpaisivat omiin touhuihinsa ja aikuiset ottivat lunkisti. Veneily joulu-tammikuussa tuntui samalta kuin syksyllä, mutta päivän pituus muistuttikin meitä siitä että olemmekin keskellä talvea. Illaksi olimme suunnitelleet yhteistä ruokailua Allin sopiviin tiloihin, olimme valmistaneet yhdessä maittavan illallisen, sekä nautimme Kymi IV:n “kisagrillistä herkkuja”. Meitä oli mukava porukka koolla, kolmetoista henkeä!
Saunoessa ihastelimme kaupunkiin aukeavaa maisemaa ja Messilän lumisien rinteiden kajastavaa valoa. Lapset olivat iloisia saadessaan paukutella pikkupommeja pitkin iltaa. Kaupungintalon ilotulituksen jälkeen ilotulituksia sai ihailla Kilpiäisistä Hollolaan asti. Juuri vuoden vaihtuessa sää oli sateinen ja tuulinen.
Veneilykausi oli pitkä ja uusi kausi alkoi varhain. Nyt on loppu talvi aikaa valmistautua tulevaan kevääseen, joka toivottavasti alkaa tavanomaisesti vappuna. Hyvää veneily kautta 2014 toivottaa m/s Alli, m/s Rapaluoto ja m/s Kymi miehistöineen.
  • Venemessut 2014
15.2.2014 Lahden Venekerho tekee venemessuille yhteismatkan linja-autolla
Lähde Mukaan!!
Lähtö Linja-autoaseman turistipysäkiltä klo 9:00
Takaisin messuiltä lähdetään klo 16:00.
Lipun hinta 25e sis. lipun ja matkan.
Sitovat ilmoittautumiset 10.2 mennessä
ha.kala(at)wippies.fi tai 044 5444 986

Vene Messut – 2014

Syksy 2013

  • Meri-VHF kurssi
Lähettäjä: Oiva Ylä-Jääski [oyj@rakennuslinjaus.com]
Moi , olisi taas mahdollista venekerholaisten käydä (ne joilta puuttuu sertifikaatti SRC ) Meri-VHF kurssi lahdessa Lahden Radioamatöörien OH3AC tiloissa radiomäellä

KURSSI ON ILMAINEN
aikataulu: aina sunnuntai klo 12-16  
kesto: 16 tuntia + koe 19.1, 26.1, 2.2, 9.2 + tentti

Ilmoittautumiset 

Oiva: puhelimella 0400 837 327
  e-mailina oh2nsm@sral.fi