Ville Haarala

 

Ville

 

Ensimmäiset muistot näiltä vesiltä on noin 30-vuoden takaa, kun vanhempani hankkivat ensimmäisen veneen. Se oli muistaaksin noin 7m pitkä etukajuutallinen sen aikainen DayCruiseri. Muutamat vuodet vuodet veneilimme sillä, ennenkuin se vaihdettiin isompaan Norjalaiseen 28 jalkaiseen puoliliukuvaan Nidelviin. Innostus laantui vanhemmilla muutamien vuosien jälkeen ja vene myytiin pois.

Uusi kipinä vesille syttyi 7 vuotta sitten. Velipojan kanssa ostimme alumiinisen Silver Fox:n ja sen kanssa kalasteltiin, vedettiin suksia ja telttailtiin Kelventeen rannoilla. Ainainen taistelu kylmälaukkujen kanssa alkoi tympäsemään ja kyllähän se mieli alkoi tekemään kunnon venettä, kun päiväkahvilla istuskeltiin teräsveneen takakannella Hinttolassa.

Siitä se veneily vasta sitten alkoi. Vilijonkka (10,5m teräsvene) tuotiin Tonttilan autolla Heinävedeltä Päijänteelle syksyllä 2010. Kärpänen tähän lajiin puraisi kyllä todenteolla ja kaikki mahdollinen vapaa-aika mitä ihminen pystyy järjestämään kuluu vesillä. Vilijonkan kanssa tuli reissattua muutamat vuodet Lahden ja Jyväskylän välillä.

Nälkä kasvaa syödessä ja monien vuosien haave täyttyi 2013 loppukesästä kun tämän hetkinen alus (m/s Rapaluoto) saatiin monien vaiheiden jälkeen Savonlinnasta näille meidän kotivesille. Rapaluoto on jo nähnyt elämässään paljon tukkeja, ja sahatavaraa ensimmäisessä työpaikassaan Ensolla ja muodonmuutoksen jälkeen varmasti monia jännittäviä tilanteita on ollut pelastusaluksena Saimaalla. Nyt on meno rauhoittunut nyt enää naatiskellaan…

Venekerhoon liityimme heti 2010 ja johtokunnassa alkaa nyt toinen kausi.